Ursprungen och utveckling av spelautomater

Ursprungen av spelautomater kan spåras tillbaka till slutet av 1800-talet. Den första spelautomaten utvecklades av New York-baserade företaget Sittman och Pitt 1891. Spelet hade 5 trummor med totalt 50 spelkort. Maskinen kunde hittas i många barer och kosta en nickel att spela. Utbetalningar gjordes för att föra upp pokerhänder på rullarna. För att öka huskanten avlägsnades 2 kort från maskinen – tio spader och hjärthjulet.

1887 – 1895

Liberty Bell var den första spelautomaten för att tillåta automatiska utbetalningar. Karles Augustus Fey heter ofta som uppfinnare av den första spelautomaten. Det finns ingen detaljerad information om datumet för den första maskinen skapades, även om det trodde att det hände mellan 1887 och 1895. Fey skapade en maskin som skulle möjliggöra automatiska utbetalningar. För att göra detta reducerade han läsningens komplexitet.

Detta uppnåddes genom att de existerande 5 trummorna ersattes med 3 hjul. Han ersatte också symbolerna med hjärtan, diamanter, spader, hästskor och en frihetsklocka. Den högsta utbetalningen tilldelades för 3 klocksymboler, och som sådan kallades maskinen för Liberty Bell.

1902 – 1908

Operatörsblockplatsen utvecklades 1907. Trots att spelautomater officiellt förbjöds 1902 fortsatte Liberty Bell att tillverkas. Eftersom kontantpriser inte längre kunde distribueras började fruktmaskinens era. Dessa maskiner använde fruktsymboler och priser utbetalades i tuggummi och godis av motsvarande smak. År 1907 producerade Chicago-baserade tillverkare Herbert Mills en spelautomat som heter Operator Bell.

Nästa utveckling

I många år fortsatte spelautomaterna rent mekaniskt. För att starta spelet behövde du dra ner spaken, vilket skulle sätta hjulet i rörelse. Genom att dra på den här spaken, sträcker du en fjäder inuti maskinen, som bara har stoppat hjulen från att spinna.

1964

Pengar Honung från Bally var den första elektromekaniska SlotIn 1964, den första fullständiga elektromekaniska slitsen, kallad Money Honey, släpptes av Bally. För spelare då hade det varit för okänt att spela spelet utan att dra hävarmen. Detta var den första spelautomaten med en bottenlös hoppare som möjliggjorde en automatisk utbetalning på upp till 500 mynt. Spelet var enormt populärt och ledde till den ökande dominansen av elektromekaniska slots.

1976 – 1978

Fortune Coin skapade den första videon Slot1976 var det år då den första äkta videospelen blev utvecklad. Slottet tillverkades i Kearny Mesa California av Las Vegas-baserade företaget Fortune Coin. Spelet är en modifierad 19 tums Sony TV för displayen. Spelet gjordes i Las Vegas Hilton Hotel. Kort efter, efter några fusksäkerheter och modifieringar, fick videospelautomat godkännande från Nevada State Gaming Commission.

1996 och framåt

WMS Industries Inc. Skapat en spelautomat med en andra bonusbonus på andra skärmen Nästa milstolpe i slots historia kom 1996, med utgivandet av ”Reel ’Em” av WMS Industries Inc. Detta var den första videoflitsen som har en andra skärmbonus. När bonusrundan utlöstes visas en helt annan skärm där bonusspelet ägde rum. Ytterligare utbetalningar kan vunnas under denna bonusrundan.